Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Felfújható merülőfal

Cikkszámok: SH-AB450, SH-AB750, SH-AB1000, SH-AB1400

Kis helyen tárolható, gyors telepítésre tervezett, felfújható merülőfal hengeres légkamrákkal, amely elengedhetetlen felszerelés az egyes vízminőségi káresemények gyors elhárításához. Erősen hullámzó nyílt vízi, tengeri, illetve típustól függően nagyobb tavakon, folyókon történő felhasználásra is ajánlott.

Kép: Név: Cikkszám: Ajánlatot kérek rá a Kosárban
Felfújható merülőfal 450 mm
SH-AB450
Felfújható merülőfal 750 mm
SH-AB750
Felfújható merülőfal 1000 mm
SH-AB1000
Felfújható merülőfal 1400 mm
SH-AB1400

Leírás

Jellemző felhasználási területek

  • Erősen hullámzó vízfelületeken olajszennyezés lokalizálás
  • Nyílt tengeren történő vízminőség-védelmi beavatkozás
  • Nagyobb tavakon, folyókon végzett vízminőségi kárelhárítási műveletek
  • Tűzoltó-, és műszaki beavatkozó hajók felszerelése
  • Tengerjáró hajók, kikötők kárelhárítási felszerelése

Részletek

Ezeket a merülőfalakat nyílt vízi használatra tervezték, típustól függően közepes vagy erős hullámzáshoz. Emiatt használatát elsősorban nyílt vízen (nagyobb tavakon, folyókon, tengeren) történő vízminőségi kárelhárítási beavatkozásokhoz, olajszennyezések körbe határolására, tovább terjedésének megakadályozására javasoljuk. Leereszthetőek és tárolóorsón raktározhatók, ami megkönnyíti a beavatkozáskor történő telepítést is. Remek felúszó képességük kiváló hullámkövetést biztost nyílt vizeken, tengereken és erősen hullámzó nagyobb vízfelületeken. 25 méter hosszúságú egységekben készülnek, szabványos gyorscsatlakozókkal szerelve. Háromféle standard méretben forgalmazzuk (SH-AB750; SH-AB1000 és SH-AB1400 típusok) A nagyobb tavakra és folyókra nem nyílt tengeren történő használatra javasolt egyedi gyártású SH-AB 450 típus 10 és 25 méteres egységekben is kapható. Az SH-AB450 típus tárolása raklapon vagy tárolókonténerben is lehetséges. Az SH-AB450 merülőfal könnyű súlyú, egyszerűen kezelhető, a telepítéshez minimális élőerőt igénylő típus. A felfújható merülőfalak jellemzően a beavatkozó hajóegységekről kerülnek telepítésre olyan környezetben, ahol a szivacstöltésű merülőfalak túl terjedelmesek lennének. A merülőfalak a levegő leeresztésével csökkentett méretüknek köszönhetően könnyebben szállíthatóak telepítési helyükre. Ideálisak nyílt vizi felhasználásra, ahol jó felúszó képességüknek köszönhetően erősen hullámzó vízfelületen is kiválóan alkalmazhatók. Funkcionalitásuk magas felúszóképességüknek köszönhető. A merülőfal leereszthető légkamrái tagoltak, egymástól független kamrákból állnak. Így az egyik kamra esetleges sérülése esetén a merülőfal továbbra is a vízfelszínen marad. A kamrák masszív anyagból készültek, és mivel egymástól elkülönülnek, könnyen cserélhetőek. A termék rugalmasan alkalmazkodik a hullámok mozgásához és követi azt. Ellenállnak az UV-sugárzásnak és a vegyi anyagoknak, savaknak, lúgoknak, oldószereknek és szénhidrogéneknek. Nagyméretű légkamrái biztosítják a megfelelő úszóképességet és a kiváló úszóképesség/súly arányt. Az alacsony nyomásszükséglet és a jó minőségű tömítések elősegítik, hogy a merülőfalak hosszabb ideig maradjanak felfújt állapotban.

A külső anyag PVC borítású poliészterből készült, algásodást és gombásodást gátló bevonattal. Ellenálló a szénhidrogénekkel, UV sugárzással, tisztítószerekkel és egyéb környezeti hatásokkal szemben. Az egységek préselt alumíniumból készült, standard ASTM gyorscsatlakozókkal szereltek. Választható más típusú csatlakozókkal is: pl. rugalmas norvég típusú, ASTM csúszócsatlakozó, UNICON és patentos típus. A légkamrák ugyancsak PVC-borítású poliészter anyagból készültek. Emiatt a merülőfal nagyon könnyű, és az alkalmazott anyag biztosítja annak vízhatlanságát, valamint egyszerű hordozhatóságát. A fokozottabb nyomásnak, hajlításnak és kopásnak kitett részeken igen ellenállóak a textil erősítésnek köszönhetően. A láncos feszítőelemek rozsdamentes acéllemezekkel kerültek megerősítésre. Ezek a merülőfalak egységhosszuk miatt tárolóorsón vagy raklapokon összetekert állapotban ajánlottak raktározni, hogy vízminőségi káresemények bekövetkezése esetén azonnal, a lehető leggyorsabban telepíthetőek legyenek.

Kiegészítők

  • Tárolóorsó
  • Tárolóláda
  • Ár-apály kiegyenlítő elem
  • Vontató hevederek
  • Horgonytartozék

Megjegyzés: A "gátkorona" a termék vízfelszín feletti függőleges magasságát jelenti, a "huzat" pedig a termék vízfelszín alatti mélységét.

Felfújható merülőfal
Cikkszám: SH-AB450 SH-AB750 SH-AB1000 SH-AB1400
Merülőfal típusa: Felfújható merülőfal
Alkalmazási terület: Nyílt vizeken
Teljes magasság (mm): 448 750 935 1400
Gátkorona (mm): 190 300 425 600
Huzat (mm): 258 414 510 800
Hossz/egység (m): 10 és 25 25 25 25
Csatlakozók*: Z típusú ASTM Z típusú ASTM Z típusú ASTM Flexibilis
Telepítés / tárolás: Tárolóorsó/raklap/tárolódoboz Tárolóorsó
Szükséges személyzeti létszám: 2 3 3 3
* További csatlakozó fajták rendelhetőek
Vízsebesség és víztest típusától függően javasolt telepítési módok
Adott vízsebesség Partoldallal bezárt szög Folyószélességhez viszonyított szükséges hossz
0.36 m/s 90° 1-szeres
0.51 m/s 45° 1.4-szeres
0.77 m/s 30° 2-szeres
1.03 m/s 20° 3-szoros
1.29 m/s 16° 3.5-szörös
1.54 m/s 15° 4.3-szoros
1.80 m/s 11° 5-szörös
2.05 m/s 10° 5.7-szeres
2.32 m/s 7-szeres