Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olajfogó merülőfal sekély vizekhez

Cikkszámok: SH-CB450, SH-CB650, SH-CB850

Sekélyvízi használatra tervezett olajfogó merülőfal szilárd, hengeres habszivacsból készült úszókamrákkal. Olajszennyeződés elleni védekezéshez ajánljuk hullámveréstől védett vizeken (öblökben, kisebb tavakon, kishajó kikötökben, strandokon stb.)

Kép: Név: Cikkszám: Ajánlatot kérek rá a Kosárban
Olajfogó merülőfal sekély vizekhez 650 mm
SH-CB650
Olajfogó merülőfal sekély vizekhez 850 mm
SH-CB850
Olajfogó merülőfal sekély vizekhez 450 mm
SH-CB450

Leírás

Jellemző felhasználási területek

  • Vízminőség-védelem lokalizációs műveleteihez hullámveréstől védett vizeken (öblökben, kikötőkben, strandokon)
  • Sekély vízi olajszennyezés körbekerítése
  • Kishajó és vitorlás kikötők vízminőség-védelmi felszerelése
  • Kiemelten érzékeny vízi élővilág (pl. kagylótársulások, tavi növényzet, ívóhelyek stb.) olajkiömlés elleni védelme

Részletek

Hullámveréstől védett, sekély vízi használatra tervezett merülőfal alacsony hullámmozgáshoz (max 1 méter magas hullámokhoz) és 0.5 m/s alatti vízáramlási sebességhez. Belső, tömör habszivacsból készült hengeres úszókamrái könnyűvé és strapabíróvá teszik a merülőfalat. Telepítésre mindig kész, üzembe helyezésre történő felkészítése nem igényel időt és egyéb kiegészítőket. Könnyen és kényelmesen telepíthető, egyszerűen raktározható pl. műanyag tároló konténerben. Kiváló felúszóképességének köszönhetően, remekül követi a kisebb hullámzást. 25 méteres szabvány egységhosszokban készül, amelyek összekapcsolása gyors-csatlakozókkal lehetséges. Két standard méretben készül. (SH-CB650 és SH-CB850) A kisebb tavakra és kishajó kikötőkben, strandokon történő használatra javasolt egyedi gyártású SH-CB450 típus 10 és 25 méteres egységekben is kapható.

Az olajfogó merülőfalak kiváló felúszóképességgel és jó hullámkövetési tulajdonságokkal rendelkeznek. Sekélyebb állóvizekhez és kikötői használatra, valamint strandok és kiemelten érzékeny vízi élővilág szennyezés elleni védelméhez ajánljuk. Rendkívül ellenállóak az UV-sugárzással és vegyszerekkel (savakkal, lúgokkal), szénhidrogén származékokkal szemben. Igény szerint más alapanyagokból (pl. PU vagy Neoprene) is elérhető külön rendelésre.

A sekély vízi merülőfalak működése a belső, tömör, hengeres habszivacsból készült úszókamrákon alapszik. Az egységek számos független kamrából állnak, ennek köszönhetően az egyik kamra sérülése esetén a merülőfal továbbra is működőképes marad. Könnyű súlyúak, egyszerűen kezelhetőek és mindig készek a telepítésre, hisz nincs szükség semmilyen felszerelésre az üzembe helyezéshez. A szilárd, tömör úszókamrák lehetővé teszik, hogy a merülőfal határozottan álló, egyenes helyzetben marad a vízbe helyezve. A termék 1 méteres úszóegységekből készül, kimagasló hullámkövető képességekkel rendelkezik. A függőleges merevítők és a vízszintes úszók elosztása megnövelt távot biztosít a súlypont és a külső áramvonalas borítás középpontja között, amely csökkenti a megcsavarodás, átfordulás lehetőségét.

A külső anyag PVC borítású poliészterből készült, algásodást és gombásodást gátló bevonattal. Ellenálló a szénhidrogénekkel, UV sugárzással, tisztítószerekkel és egyéb környezeti hatásokkal szemben. Az egységek préselt alumíniumból készült, standard ASTM gyors-csatlakozókkal szereltek. Választható más típusú csatlakozókkal is: pl. rugalmas norvég típusú, ASTM csúszócsatlakozó, UNICON és patentos típus.

A lebegőkamrák zárt cellás polimer szivacsból (felfújt polisztirolból) készülnek, amely elsüllyeszthetetlenné és könnyűvé teszi a merülőfalat, és leegyszerűsíti a termék kitelepítését, összecsomagolását. A fokozottabb nyomásnak, hajlításnak és kopásnak kitett részeken igen ellenállóak a textil erősítésnek köszönhetően. A láncos feszítőelemek rozsdamentes acéllemezekkel kerültek megerősítésre. Ezek a merülőfalak egységhosszuk miatt összetekerve raklapon, vagy tárolóládában, esetleg tárolókalodában kerülnek elhelyezésre, hogy káresetek bekövetkezése esetén azonnal kitelepíthetőek legyenek.

Kiegészítők

  • Tárolóláda
  • Gyors telepítésű konténer

Megjegyzés: A "gátkorona" a termék vízfelszín feletti függőleges magasságát jelenti, a "huzat" pedig a termék vízfelszín alatti mélységét.

Olajfogó merülőfal sekély vizekhez
Cikkszám: SH-CB450 SH-CB650 SH-CB850
Merülőfal típusa: Olajfogó merülőfal hengeres, szilárd belső úszókamrákkal
Alkalmazási terület: Hullámveréstől védett, sekély vizeken (öblökben, kisebb tavakon, kishajó kikötőkben, strandokon stb.)
Teljes magasság (mm): 450 620 850
Gátkorona (mm): 200 220 350
Huzat (mm): 250 400 500
Hossz/egység (m): 10 és 25 25 25
Csatlakozók*: Z típusú ASTM Z típusú ASTM Z típusú ASTM
Telepítés / tárolás: Kézi erővel, tárolókalodából, tárolóládából vagy konténerből
Szükséges személyzeti létszám: 2 2 2
* További csatlakozó fajták rendelhetőek
Vízsebesség és víztest típusától függően javasolt telepítési módok
Adott vízsebesség Partoldallal bezárt szög Folyószélességhez viszonyított szükséges hossz
0.36 m/s 90° 1-szeres
0.51 m/s 45° 1.4-szeres
0.77 m/s 30° 2-szeres
1.03 m/s 20° 3-szoros
1.29 m/s 16° 3.5-szörös
1.54 m/s 15° 4.3-szoros
1.80 m/s 11° 5-szörös
2.05 m/s 10° 5.7-szeres
2.32 m/s 7-szeres